Längst upp på sidan.

botad.se − Alternativ medicin och egenvård som andra blivit friska av


3,7

i medelbetyg

Behandling

Kiropraktik

Återställer den normala funktionen i ryggraden med hjälp av händerna.


Behandlingen finns inte beskriven än. Är du insatt − berätta hur den går till.

10 år sedan | Ändra | Oseriös | Dela på Facebook/Twitter m m

Omdöme 1

Botade min foglossning

Hade länge problem med bäckenbottenbesvär och foglossning, även 6 månader efter förlossningen och kiropraktorn undersökte mitt bäcken och såg direkt att mitt höftben låg snett och genom ett par enkla rörelser så botades jag. Först blev jag givetvis mycket sämre men inom en vecka var jag HELT frisk!

Botade/lindrade: Foglossning, bäckenbottenbesvär.

10 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Omdöme 2

Nackspärren tillfälligt bättre

Jag har ofta problem med nackspärr och blev tipsad att gå till kiropraktor. Han var mycket seriös och använde inte de tveksamma metoder som jag vet finns inom fältet (Hanna Brus hemsida beskriver). Det var väldigt skönt att få bort den akuta smärtan och han tipsade om att jag skulle träna upp bålstyrka i förebyggande syfte. Det stärkte mitt intryck av honom som seriös eftersom han inte försökte sälja på mig fler behandlingar. Jag vet att kiropraktik inte kan vara den permanenta lösningen men det var mycket bra i mitt orörliga tillstånd.

Botade/lindrade: Nackspärr.

10 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Omdöme 3

Bara sämre

Allt det gjorde var att töja mer på mina redan överrörliga leder och därigenom gav det mig mer problem. Är man överrörlig eller instabil i lederna bör man absolut inte använda metoden.

10 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Omdöme 4

Ont i ryggslutet blir bättre

Får alltid ont i ryggen då jag åker bil eller flyger längre tid. Också om jag sitter fel framför TVn etc. 5 minuter hos »min« Kiroprakter där han knäcker till ryggen, ETT ryck, så är jag bra. I bland har det, tyvärr, krävts upp till 5 behandlingar. Försöker tänka på hur jag sitter och att byta ställning när jag sitter länge. Gör också McKenzies ryggövningar, speciellt de enkla sträckningarna då jag suttit länge. Går det för långt så till Kiropraktern igen. Brukar bli en gång om året. Visst jag skulle kunna träna mer och bättre för att förstärka mina balansmuskler i bålen. Nu träningscyklar jag 4–8 timmar i veckan eller åker skidor på vintern så helt otränad är jag inte.

Behandlingen utfördes av Göran Lindskog i Stockholm. | Botade/lindrade: Ryggont

10 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Omdöme 5

Inte bra vid Ehlers-Danlos syndrom

Jag var med om en ridolycka i april 2009. Hästen på 800–900 kilo valt o jag klämdes under. Efter detta fick jag mkt ont i ryggen samt nacken, jag hade även svårt att få med mig vänster ben. Vi åkte givetvis till akuten, men de röntgade endast nacken o tyckte att det såg ok ut. Mina ryggproblem blev dock värre och värre. Jag hade svårt att klara arbete o liv. Gick till läkare flera gånger, men de kunde inte se några konstigheter med ryggen.

Fick till slut tips om kiropraktik o gick i september 2010. Hon blev chockad då hon så mitt bäcken o min kotpelare o började manipulera. Jag fick dessutom övningar att göra dagligen (stretching o styrkeövningar). Jag gick 1 gång per vecka. Efter c a en månad skickade hon mig även till en sjukgymnast, där gick jag sedan 2–3 dagar i veckan o tränade. Till slut var det bara bäckenet kvar att ta hand om. Problemet var bara det att bäckenet gick tillbaka fort efter behandlingen. Kiron visade mig en självknackande övning. Denna gjorde jag sedan flera gånger per dag då bäckenet låste sig fel.

Framåt sommaren 2011 började jag märka en liten minskning av smärtan. Men snart brakade ju kroppen ändå, läs mer på http://dessanseds.blogg.se. Nu vet jag att kiropraktik är ett big NO NO när man har EDS, Ehlers-Danlos syndrom. Men jag visste ju inte då att jag hade EDS. Problemet var ju att min sköra bindväv gick sönder mer o mer o jag blev glappare o glappare.

Jag hade ingen erfarenhet av kiropraktik/naprapater/sjukgymnasik/osteopater o s v på den tiden. Nu vet jag att kiropraktiken inte är så bra då den endast fokuserar på skelettet. Jag behöver helhetssynen som omfattar både skelett, muskler och nerver (o helst meridianerna). Men med den kunskap jag hade då, så var detta det bästa för mig. Jag skulle dock hellre idag rekommendera: 1 Kraniosakral terapi, 2 Kinopraktik, 3 Dornmetoden eller 4 Osteopati. Men har man små besvär kan man säkert få hjälp av endast kiropraktik och sjukgymnastik.

Behandlingen utfördes av Kiropraktor Jenny Ohlsson i Tranås.

8 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Omdöme 6

Nacksmärtan botad

Jag har vart hos en kiropraktor för min nacksmärta, det strålade ut i ena armen och vissa dagar kunde jag inte hålla upp huvudet på eftermiddagen. Jag fick jättebra hjälp och kiropraktorn förklarade noggrant vad problemet berodde på och hur jag själv skulle göra för att bli bra fort. Hon sålde inte på mig massa onödiga behandlingar men förklarade på ett ickemedicinskt sätt vikten av att slutföra en behandlingsserie för att smärtan inte ska komma tillbaka igen. Jag har övningar jag gör hemma och går på koll en gång i halvåret. Jag har vart hos många olika kiropraktorer men nu har jag hittat en jag känner att jag får fantastisk hjälp utav!

Behandlingen utfördes i Stockholm. | Botade/lindrade: Nacksmärta

7 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


För att hitta någon som utför behandlingen i ditt område − sök på »Kiropraktik« i någon av telefonkatalogtjänsterna.Om du prövar den här metoden, kom tillbaka hit efteråt och berätta om den hjälper eller inte. Har du redan erfarenhet av den, klicka på knappen! Andra vill veta vad du tycker.

Jag har prövat metoden

Ingen har kommenterat än


Alla behandlingar Kommentera

Alternativ

Jag har byggt botad.se för att det behövs en plats som samlar alternativen till traditionell sjukvård. En plats där alla kan dela med sig av kunskap och erfarenheter.

Jag driver botad.se ideellt på min fritid. Den är helt oberoende av annonsörer och andra kommersiella intressen. Om du blir frisk av något här är det du som vinner på det, ingen annan. Vill du stödja det arbetet är jag väldigt tacksam.

Botad.se kan hjälpa fler om du berättar om den, tipsar dina vänner eller länkar hit.

Genvägar

huvudvärk migrän mage stress oro spänningar tarm psoriasis ångest eksem rygg allergi förstoppning leder parasiter massage fysisk lever frekvenser astma matsmältning knä perfect frekvens yrsel pms musklerna matsmältningen händerna depression akupressur andningen ryggen nacken ilska muskler trötthet tennisarmbåge psykisk
Längst ned på sidan.

Alternativa behandlingar och egenvård är ett komplement till den vanliga sjukvården − inte en ersättning. Om du undrar något, titta i Svar innan du kontaktar mig.

/Jens, botad.se

Botad.se på Facebook och Twitter.
Dela/rekommendera botad.se direkt.

Botad.se fungerar än så länge bäst på en vanlig dator med webbläsarna Firefox, Chrome eller Safari.