Längst upp på sidan.

botad.se − Alternativ medicin och egenvård som andra blivit friska av


4,8

i medelbetyg

Behandling

Kraniosakral terapi

En mycket mjuk metod att lösa upp spänningar i kroppen och på så sätt lindra smärta och värk.

Botar eller lindrar

Huvudvärk, migrän, värk i nacke, axlar, rygg och bäcken. Lindrar symptom vid kroniska sjukdomar. Se även omdömen längre ner.Beskrivning

Ett svar på fysiska törnar är att kroppens vävnader drar ihop sig och ibland kan de förbli kontraherade. Påfrestningar, vridningar, drag, spänningar och trauman som lagras in i kroppen kan begränsa funktioner och ge upphov till problem med tiden. Under en behandling letar terapeuten efter den kraniosakrala pulsen som ger upphov till små, subtila rörelser i kroppens olika vävnader. Skada och värk ger blockeringar i systemet som terapeuten löser upp med en lätt beröring och återställer på så sätt kroppsvävnadens spänningsläge. När blockeringar släpper blir blodcirkulationen normal, symtom i form av värk etc lindras och klienten kan uppleva värme, pirrningar och en lättnadskänsla. Behandlingen hjälper kroppens förmåga till självläkning.

En Kraniosakral terapeut är tränad att känna dessa små subtila rörelser. Det kräver ett mycket lätt handlag och en ingående kunskap om hur kroppen fungerar.

Mitt resultat

Efter flera år med värk i länd- och korsrygg som korrigerades med regelbundna besök hos kiropraktor insåg jag att symptomen bara lindrades tillfälligt av de behandlingarna. Jag blev rekommenderad en osteopat som gav mig en kraniell osteopatisk behandling. Symptomen försvann efter 3 behandlingar och har inte återkommit. Kraniosakral terapi har utvecklats ur kraniell osteopati och efter att ha fått sådan oerhörd hjälp av metoden utbildade jag mig själv till kraniosakral terapeut och har haft förmånen att få hjälpa många människor (och hästar) tillbaka till en bättre hälsa.

Mitt betyg5

10 år sedan | Ändra | Oseriös | Dela på Facebook/Twitter m m

3 till har skrivit omdömen

Det senaste av Rebecca för 4 år sedan.

Omdöme 1

Helt magiskt

Jag blev runt nyår 2011 riktigt sjuk. Det började med svaghet i vänster ben. Min kiropraktor la bäckenet rätt (som jag haft stora problem med sedan en ridolycka 2009). Då försvann svagheten men den kom tillbaka och spred sig i hela kroppen. I mitten av februari var jag så svag att jag inte kunde stå eller sitta mer än några minuter. Jag var spänd i ryggfilerna och bäckenet o hade som vibrationer/nervilningar där. I mars började jag även få muskelryckningar och sedan slogs kroppen ut totalt. Jag har aldrig haft så spänd, sned, felmusklad rygg. Även lederna »föll isär«, nyckelben gick ur led, axlarna gled delvis ur led, ingen styrsel i fingrarna och kotorna gled omkring. Dessutom påverkades i stort sett hela kroppen, även det inre. Mensen försvann, brösten krympte, jag förlorade först vikt och gick sedan snabbt upp en massa, huden förändrades, naglarna förändrades, jag tappade slemhinna i munnen, tänderna blev lösa o s v.

Jag fick under sommaren 2012 dignosen EDS, Ehlers-Danlos syndrom. Men ingen förklaring till varför kroppen kraschade på det sättet. Jag kunde inte ens skära min mat. Sjukvården kunde/ville inte hjälpa mig. En komplicerad o hastig sjukdomshistoria, läs mer på http://dessanseds.blogg.se.

Efter mkt om o men fick jag kontakt med KS terapeuter o gick på min första behandling i september 2012. Först gick jag i Linköping och fick ytterst liten effekt av detta. Hon rekommenderade en tjej i Stockholm som var den bästa hon visste inom området. Sagt o gjort så bar det av dit och då hon tog bort handen från mitt bäcken kände jag direkt skillnad på bäckenet. Det låg på ett helt annat sätt än tidigare. Likaså fick hon igång cirkulation i bröstrygg o nacke. Det hade tidigare varit idiotkramp där. Men nu belv det varmt o jag kände riktigt hur det flödade. Jag gick på 2 behandlingar på 2 dagar efter varandra. Efter sista behandlingen fick jag mens för första gången på 5–6 månader!

Jag var oerhört skeptisk till metoden, då jag tyckte att det lät som ren humbug. Men det är bara att inse att det händer mkt med kroppen. P g a min bindvävssjukdom så håller sig kotor/bäcken e t c inte på plats så länge. Men min behandlare tror att det med tiden kommer bli stabilare. Jag tycker det är som magi, min logiska hjärna kan inte förstå att eller hur det fungerar. Jag vet bara att det gör det. O jag hoppas att jag med denna behandlingen ska kunna få ett normalt liv igen. Jag är trött på att ligga i sängen. Efter detta tog jag även med min mamma och även hon fick stora resultat (även om hon är normalfungerande). Helt magiskt!

Behandlingen utfördes av Spånga Friskvård & Hälsocenter i Spånga.

8 år sedan | Ändrad för 8 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Omdöme 2

Spänd nacke och yrsel blev bättre

Har efter en liten smäll med bilen haft spänd nacke och yrsel av gungande art. Testat kiropraktik, naprapati e t c. Inget hade effekt på yrseln. Första behandlingen med KS, med händerna uppe på nackrosetten, så kom en extrem värme som sedan satt i hela kvällen. Jag antar att detta hade å göra med skadan i nacken. Har nu gått 4 gånger och får aldrig den »hetta«-känslan i nacken mer och min ostadighet och rörlighet i nacken har blivit mkt bättre. Rekommenderas!

Behandlingen utfördes av Energikällan i Göteborg. | Botade/lindrade: Yrsel | Förbättrade: Nackstelhet

8 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Omdöme 3

Underbar behandlingsmetod

Toppen för att hjälpa min kropp att stressa av och få igång matsmältningen ordentligt.
har även stärkt upp mitt immunförsvar och har hjälpt/botat min onda nacke och bäcken.

4 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


För att hitta någon som utför behandlingen i ditt område − sök på »Kraniosakral terapi« i någon av telefonkatalogtjänsterna.Om du prövar den här metoden, kom tillbaka hit efteråt och berätta om den hjälper eller inte. Har du redan erfarenhet av den, klicka på knappen! Andra vill veta vad du tycker.

Jag har prövat metoden

Ingen har kommenterat än


Alla behandlingar Kommentera

Alternativ

Jag har byggt botad.se för att det behövs en plats som samlar alternativen till traditionell sjukvård. En plats där alla kan dela med sig av kunskap och erfarenheter.

Jag driver botad.se ideellt på min fritid. Den är helt oberoende av annonsörer och andra kommersiella intressen. Om du blir frisk av något här är det du som vinner på det, ingen annan. Vill du stödja det arbetet är jag väldigt tacksam.

Botad.se kan hjälpa fler om du berättar om den, tipsar dina vänner eller länkar hit.

Genvägar

huvudvärk migrän mage stress oro spänningar tarm psoriasis ångest eksem rygg allergi förstoppning leder parasiter massage fysisk lever frekvenser astma matsmältning knä perfect frekvens yrsel pms musklerna matsmältningen händerna depression akupressur andningen ryggen nacken ilska muskler trötthet tennisarmbåge psykisk
Längst ned på sidan.

Alternativa behandlingar och egenvård är ett komplement till den vanliga sjukvården − inte en ersättning. Om du undrar något, titta i Svar innan du kontaktar mig.

/Jens, botad.se

Botad.se på Facebook och Twitter.
Dela/rekommendera botad.se direkt.

Botad.se fungerar än så länge bäst på en vanlig dator med webbläsarna Firefox, Chrome eller Safari.