Längst upp på sidan.

botad.se − Alternativ medicin och egenvård som andra blivit friska av


5

i medelbetyg

Behandling

Homeopati

Metoden bygger på »lika botar lika« och använder sig av medel från växt-, djur- och mineralriket.

Botar eller lindrar

Terapeuten kan behandla alla tillstånd där helhetsbilden stämmer med medlet. Besvären kan finnas på fysisk, psykisk och/eller mental nivå. Vanligt är att klienten söker för allergier, eksem, smärtor, besvär med mage och tarmar, energilöshet eller psykiska problem. Se även omdömen längre ner.Beskrivning

Homeopati bygger på prövningar av olika ämnen som initialt gjordes av den tyska läkaren Samuel Hahneman.
Han insåg att t ex Kinin i orginalform hjälpte mot malaria men skapade förfärliga biverkningar. Därför började han testa att potensera (späda ut och skaka) medlet i flera steg. Effekten kvarstod och biverkningarna försvann.

Vid behandling ordinerar homeopaten ett medel som stämmer med helhetsbilden av människan och dess besvär. Medlet intas som piller, tabletter eller droppar.

10 år sedan | Ändra | Oseriös | Dela på Facebook/Twitter m m

Omdöme 1

Botade min astma

Jag hade problem både med astma och ett jobbigt håreksem. Jag gick till hudläkare och fick kortison men problemen blev bara större. Då sökte jag på nätet och hittade homeopati, det blev min räddning. Jag blev helt frisk både från min astma och mitt håreksem på bara några månader.

Behandlingen utfördes av Gunnar Jansson i Norrköping. | Botade/lindrade: Astma, eksem

10 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Omdöme 2

Blev av med migrän

Jag hade haft migrän under drygt tio års tid, anfallen ökade gradvis i antal, till slut hade jag migrän/spänningshuvudvärk 2-3 ggr/vecka. Det var helt outhärdligt och jag hade ingen ork alls. Distriksläkaren ville såklart skriva ut starka migränmediciner (Maxalt) men jag tog aldrig ens ut dem, de skulle bara hjälpa för symtomen, inte bota mig. Jag vände mig till en homeopat och jag fortsatte gå hos henne i drygt ett års tid. Det tog tid, men jag märkte att jag blev gradvis bättre och bättre. Nu har jag i stort sett aldrig ont i huvudet, jag kan bli lite tung i huvudet vid mens, men ingen migrän. Mitt liv är förändrat, jag orkar massor och är piggare och gladare än på många år!

Behandlingen utfördes av Iren Nylén-Svensson i Örebro. | Botade/lindrade: Migrän

9 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Omdöme 3

Bättre än västerländsk medicin

Har också fått hjälp av en homepat. Det är så mycket bättre än västerländsk medicin, när det gäller kroniska sjukdomar. Fick hjälp med min psoriasis. Utövaren är viktig dock, erfarenhet och förståelse är ledord!

Botade/lindrade: Psoriasis

8 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Omdöme 4

Njurinflammation

Efter flera år med mycket kortison, blev jag botad med Homeopati.

Behandlingen utfördes av Bert Breuker i Vindeln. | Botade/lindrade: Njurinflammation

8 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


För att hitta någon som utför behandlingen i ditt område − sök på »Homeopati« i någon av telefonkatalogtjänsterna.Om du prövar den här metoden, kom tillbaka hit efteråt och berätta om den hjälper eller inte. Har du redan erfarenhet av den, klicka på knappen! Andra vill veta vad du tycker.

Jag har prövat metoden

Kommentar 1

Det är väl känt att homeopati bara är inbillning och placebo. Homeopaterna är bluffmakare.

7 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Kommentar 2

Jag vill berätta för er om Thuja (homeopatiskt medel) som hjälpte min dotter att bli av med vårtorna på fötterna. För något år sedan hade min dotter ett tiotal vårtor på fötternas trampdynor. Dessa vårtor har hon haft en längre tid. Vi prövade allt som Apoteket hade att erbjuda men ingenting hjälpte.

I Hagenmalms homeopatibok upptäckte jag att Majlis har skrivit om Thuja och att detta medel hjälper mot vårtor.
Dottern tog Thuja ett par dagar och det tog inte mer än 10 dagar så var alla vårtorna borta och har sedan dess inte synts till.

7 år sedan | Ändra/Ta bort | OseriösAlla behandlingar Kommentera

Alternativ

Jag har byggt botad.se för att det behövs en plats som samlar alternativen till traditionell sjukvård. En plats där alla kan dela med sig av kunskap och erfarenheter.

Jag driver botad.se ideellt på min fritid. Den är helt oberoende av annonsörer och andra kommersiella intressen. Om du blir frisk av något här är det du som vinner på det, ingen annan. Vill du stödja det arbetet är jag väldigt tacksam.

Botad.se kan hjälpa fler om du berättar om den, tipsar dina vänner eller länkar hit.

Genvägar

huvudvärk migrän mage stress oro spänningar tarm psoriasis ångest eksem rygg allergi förstoppning leder parasiter massage fysisk lever frekvenser astma matsmältning knä perfect frekvens yrsel pms musklerna matsmältningen händerna depression akupressur andningen ryggen nacken ilska muskler trötthet tennisarmbåge psykisk
Längst ned på sidan.

Alternativa behandlingar och egenvård är ett komplement till den vanliga sjukvården − inte en ersättning. Om du undrar något, titta i Svar innan du kontaktar mig.

/Jens, botad.se

Botad.se på Facebook och Twitter.
Dela/rekommendera botad.se direkt.

Botad.se fungerar än så länge bäst på en vanlig dator med webbläsarna Firefox, Chrome eller Safari.