Längst upp på sidan.

botad.se − Alternativ medicin och egenvård som andra blivit friska av


5

i medelbetyg

Egenvård

Kombucha

Välgörande och avgiftande tedryck som i bland kallas volgasvamp eller tesvamp.

Botar eller lindrar

Problem med mage, tarm och matsmältning som t ex gaser, förstoppning och besvär efter läkemedelsbehandling. Stärker också immunförsvaret och gör att du slipper förkylning och influensa. Även bra mot ledbesvär. Se även omdömen längre ner.

Förbättrar

Allmänhälsan genom att kroppen utsöndrar stora mängder miljögifter som t ex kvicksilver, kadmium, bly och benzol.Beskrivning

Kombucha är en probiotisk dryck som människan använt i 2 200 år. Du gör den själv genom att låta mikroorganismer jäsa sött te. Drycken smakar som iste med inslag av vinäger. Den är ett levande livsmedel med välgörande egenskaper och stor avgiftande verkan.

För att tillverka drycken behöver du en Kombuchakultur och ett par deciliter färdig dryck. Kulturen ser ut som en pannkaka och du kan ofta få den gratis av någon om du söker på nätet. Du kan även köpa en startsats på t ex www.regnbagscentret.se. Var väldigt noga med hygienen när du tillverkar drycken.

Så här gör du:
1. Koka 2 liter vatten i ett par minuter och ta sedan bort kastrullen från plattan.
2. Lägg i 3 matskedar grönt te och låt det dra i 15 minuter.
3. Sila bort tebladen och rör ner 1,5 dl råsocker.
4. Låt teet svalna till något över rumstemperatur.
5. Häll det i ett stort glaskärl.
6. Tillsätt ett par deciliter färdig dryck och lägg i Kumbuchakulturen.
7. Täck kärlets öppning med en tygbit, använd en gummisnodd för att täta.
8. Låt drycken stå och jäsa 7–12 dagar på en rumstempererad plats i skugga.
9. När den är färdig tar du först ur Kumbuchakulturen.
10. Sila sedan drycken genom ett tefilter och häll upp den på glasflaskor. Förvara flaskorna i kylen så håller drycken ett par veckor. Du kan dricka den som den är, med is eller blanda med t ex fläderjos.
11. Spara ett par deciliter färdig Kombucha osilad.
12. Skölj ur glaskärlet med kallt vatten.
13. Börja om med med en ny sats. Om det har bildats en ny liten kultur lägger du i båda, sätter två nya satser eller sparar den ena i reserv.

Drick försiktigt av Kombuchan de första veckorna. Den kan ha en starkt renande effekt så var uppmärksam på kroppens reaktioner. Minska intaget om det blir jobbigt, med tiden kan du dricka mer. Kombucha är ingen mirakelmedicin utan ett led i en medveten livsstil. På http://kombucha.ljuspunkt.se finns väldigt bra och utförlig information, både om tillverkningen, vilka ämnen och mikroorganismer Kombucha innehåller och referenser till forskning och litteratur.

10 år sedan | Ändra | Oseriös | Dela på Facebook/Twitter m m

Omdöme 1

Kombucha svamp – jag har den, du får den

Vill du göra kombucha? Jag har svamp och du kan få den mot porto eller hämta den hos mej :) Enligt traditionen ska man dela med sej av svampen och alltså inte ta betalt för den. Hälsa är till för alla!
Maila till september62@hotmail.com
Bästa hälsn Karin

8 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Omdöme 2

Kombucha, allmänstärkande

Med en kronisk immunförsämrande sjukdom jag jag ändå dom senaste åren varit väldigt frisk. Klarat mig från förkylningar fast alla barnen kommit hem med diverse olika smittor från skolan.
Min situation förbättrades sedan jag börjat med min stärkande »trio«, kombucha, kvanne och chaga.
Numer har jag en hemsida där jag arbetar för att öka kunskapen hos allmänheten om kombucha. Och att man kan göra sin egen kombucha jättelätt.
Sidan heter http://egenkombucha.blogspot.se/

Botade/lindrade: Immunproblem | Förbättrade: Immunförsvar

5 år sedan | Ändra/Ta bort | OseriösOm du prövar den här metoden, kom tillbaka hit efteråt och berätta om den hjälper eller inte. Har du redan erfarenhet av den, klicka på knappen! Andra vill veta vad du tycker.

Jag har prövat metoden

1 kommentarer

Kommentar 1

Det bästa som har hänt mig denna månad! Jag läste om kombucha. Ordet hittade jag av en slump på nätet. Det slutade med att jag har min kombucha hemma som jag vårdar med omsorg. Jag har smakat på kombucha teet och tycker att det är väldigt gott.

9 år sedan | Ändra/Ta bort | OseriösAlla egenvårdsmetoder Kommentera

Alternativ

Jag har byggt botad.se för att det behövs en plats som samlar alternativen till traditionell sjukvård. En plats där alla kan dela med sig av kunskap och erfarenheter.

Jag driver botad.se ideellt på min fritid. Den är helt oberoende av annonsörer och andra kommersiella intressen. Om du blir frisk av något här är det du som vinner på det, ingen annan. Vill du stödja det arbetet är jag väldigt tacksam.

Botad.se kan hjälpa fler om du berättar om den, tipsar dina vänner eller länkar hit.

Genvägar

huvudvärk migrän mage stress oro spänningar tarm psoriasis ångest eksem rygg allergi förstoppning leder parasiter massage fysisk lever frekvenser astma matsmältning knä perfect frekvens yrsel pms musklerna matsmältningen händerna depression akupressur andningen ryggen nacken ilska muskler trötthet tennisarmbåge psykisk
Längst ned på sidan.

Alternativa behandlingar och egenvård är ett komplement till den vanliga sjukvården − inte en ersättning. Om du undrar något, titta i Svar innan du kontaktar mig.

/Jens, botad.se

Botad.se på Facebook och Twitter.
Dela/rekommendera botad.se direkt.

Botad.se fungerar än så länge bäst på en vanlig dator med webbläsarna Firefox, Chrome eller Safari.