Längst upp på sidan.

botad.se − Alternativ medicin och egenvård som andra blivit friska av


2,5

i medelbetyg

Behandling

Emotional Freedom Technique

Kallas också EFT, knackmetoden eller energimedicin.

Botar eller lindrar

Rädsla, ilska, sorg, ångest, depression, prestationsångest, nervositet, allergier, psykosomatiska problem som t ex kronisk värk samt följder av smärtsamma minnen, händelser och trauman. Se även omdömen längre ner.

Förbättrar

Dina möjligheter att förverkliga mål, ditt självförtroende och din självkänsla, din förmåga att tala offentligt m m.Beskrivning

En relativt ny behandlingsform som har väckt uppmärksamhet eftersom den är enkel och effektiv. Behandlingen är en slags energi-psykologi eller psykologisk akupunktur utan nålar. Vissa punkter på kroppen stimuleras med hjälp av knackningar med fingertopparna samtidigt som man focuserar på problemet.

Det är en kombination av traditionell kinesisk medicin och västerländsk psykologi. Metoden bygger på att du balanserar energifältet i kroppen. Genom att stimulera energisystemet, där störningen sägs ligga, så behandlas både fysiska och mentala problem. Det gör att problemet »smälter bort« och kroppen kan läka sig själv. Denna enkla metod har visat sig effektiv vid annars olösliga problem.

10 år sedan | Ändra | Oseriös | Dela på Facebook/Twitter m m

Omdöme 1

2021 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Omdöme 2

Besvär med PMS borta

Behandlingen var intressant och spännande. Att tankar och känslor från tidigare händelser som jag har inte bearbetat, finns kvar inom mig som en lagrad stress, det visste jag inte förut. Det är den här stressen som orsakat PMS-besvären hos mig. Hos någon annan, med en annan kropp, kan den lagrade stressen orsaka andra fysiska besvär. Med EFT bearbetades de påfrestande händelser som jag varit med om tidigare i livet. Behandlingen gick smidigt. Tankarna och känslorna kom fram och minskade sedan i intensitet. De blev mindre påtagliga och försvann sedan helt. Efter behandingen kände jag mig trött. Jag gick hem och vilade. Jag fick tre behandlingar på två timmar styck. Den sista fick jag för ett halvår sedan. Jag har inte haft några PMS-besvär sedan dess och det är nu drygt ett halvår som jag varit fri från dessa besvär. Fantastiskt, då jag haft PMS-besvär i över 20 år.

Behandlingen utfördes av Marija Stråt i Karlstad. | Botade/lindrade: Pms-besvär

9 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


För att hitta någon som utför behandlingen i ditt område − sök på »Emotional Freedom Technique« i någon av telefonkatalogtjänsterna.Om du prövar den här metoden, kom tillbaka hit efteråt och berätta om den hjälper eller inte. Har du redan erfarenhet av den, klicka på knappen! Andra vill veta vad du tycker.

Jag har prövat metoden

Ingen har kommenterat än


Alla behandlingar Kommentera

Alternativ

Jag har byggt botad.se för att det behövs en plats som samlar alternativen till traditionell sjukvård. En plats där alla kan dela med sig av kunskap och erfarenheter.

Jag driver botad.se ideellt på min fritid. Den är helt oberoende av annonsörer och andra kommersiella intressen. Om du blir frisk av något här är det du som vinner på det, ingen annan. Vill du stödja det arbetet är jag väldigt tacksam.

Botad.se kan hjälpa fler om du berättar om den, tipsar dina vänner eller länkar hit.

Genvägar

huvudvärk migrän mage stress oro spänningar tarm psoriasis ångest eksem rygg allergi förstoppning leder parasiter massage fysisk lever frekvenser astma matsmältning knä perfect frekvens yrsel pms musklerna matsmältningen händerna depression akupressur andningen ryggen nacken ilska muskler trötthet tennisarmbåge psykisk
Längst ned på sidan.

Alternativa behandlingar och egenvård är ett komplement till den vanliga sjukvården − inte en ersättning. Om du undrar något, titta i Svar innan du kontaktar mig.

/Jens, botad.se

Botad.se på Facebook och Twitter.
Dela/rekommendera botad.se direkt.

Botad.se fungerar än så länge bäst på en vanlig dator med webbläsarna Firefox, Chrome eller Safari.