Längst upp på sidan.

botad.se − Alternativ medicin och egenvård som andra blivit friska av


5

i medelbetyg

Behandling

Osteopati

Använder händerna för att hitta och rätta till obalans och störda funktioner i kroppen.

Botar eller lindrar

Smärta, värk eller ont i ryggen, nacken, lederna och musklerna, besvär med andningen och matsmältningen, ischias, huvudvärk, migrän, yrsel, mensvärk, foglossning, sträckningar, ledbesvär, artros, reumatism, tennisarmbåge, förslitningsskador och stress. Se även omdömen längre ner.Beskrivning

Osteopaten frågar om besvär och sjukdomshistorik. Sedan undersöker hon dig fysiskt för att hitta eventuella obalanser eller störda funktioner. När osteopaten hittat orsaken behandlar hon kroppen enbart med händerna, oftast genom rörelser, positionering eller mjuka justeringar som återställer den naturliga funktionen.

De tre grundprinciperna inom Osteopati är:
• Kroppen är en helhet.
• Kroppen har en självläkande förmåga.
• Kroppens struktur och funktion är sammanlänkade.

Mer information på www.osteopatforbundet.se och http://sv.wikipedia.org/wiki/Osteopati.

Mitt resultat

Jag hade jobbat mycket med händerna. Byggt en stenmur, paddlat kajak och klättrat. Händerna värkte och var stela, mest på mornarna. Jag förstod att det inte var vanlig träningsvärk, det satt mer inuti fingrarna. En månad efter besvären började kom jag till en reumatolog som undersökte mig och tog prover.

Två veckor senare kom resultatet och reumatologen konstaterade artros (http://sv.wikipedia.org/wiki/Artros). Han förklarade också att det inte fanns något att göra. Jag förstod nästan inte vad han menade, jag var 35 år och hade precis fått det. Men det enda han sa var att jag fick vänta tills det blev värre. Då kunde han spruta in kortison i lederna. Jag försökte få honom att förstå att då var det ju försent, jag ville göra något nu. Lönlöst.

Följande månader prövade jag alla alternativa metoder och huskurer jag hittade. En del lindrade värken men jag ville ta tag i orsaken. Till slut hittade jag något som kallas Osteopati. Jag ringde den närmaste, han var väldigt försiktig med om det kunde hjälpa. Dessutom var det dyrt och lång väntetid. När jag till slut kom dit hade jag inget annat kvar att prova. Fungerade inte det här var det bara att vänta på kortisonsprutorna.

Osteopaten sa att lederna kan hamna lite snett när de används fel. Han drog försiktigt i fingrarna, skakade mjukt, justerade och rättade till. Han gick igenom hela kroppen likadant. Kände och höll på magen. Lät mig spänna vissa muskler i olika positioner.

Trekvart senare var det borta. Händerna var friska. Det var två och ett halvt år sedan. Nu går jag någon gång om året för att det inte ska komma tillbaka. I dag är jag är oerhört tacksam att jag inte accepterade reumatologens besked.

Mitt betyg5

10 år sedan | Ändra | Oseriös | Dela på Facebook/Twitter m m

3 till har skrivit omdömen

Det senaste av Anna för 8 år sedan.

Omdöme 1

Klockrent

Efter att blivit tipsad från ett radioprogram där någon berättat om att han numera är frisk från reumatism utan mediciner var jag bara tvungen att testa. Och döm om min förvåning, det fungerar »klockrent«! Jag har gått på olika mediciner i ca 6 år, alla förlorar sin förmåga efter ett tag så jag har nu varit helt utan sen 3 veckor. Jag tolkar kroppen som att den säger till mig att det inte är medicin den behöver, utan hjälp att göra sitt eget jobb helt enkelt. Jag har tills i dag varit sängliggandes i exakt 30 dagar, sjukskriven sedan ännu längre och i dag efter denna behandling fungerar jag nästan helt smärtfritt. Mitt ena knä har haft en svullen omkrets på 8 cm, nu återstår 2 cm. Både värken och tröttheten är som bortblåst.

Denna behandling kostade mig 700:-, och sprutorna som jag tagit under 2011 kostar 3000:-!!! i veckan!!! av skattemedel. Helt galet! Jag ska nu gå 2 ggr till och sedan göra en utvärdering. Jag kan varmt rekommendera att pröva Osteopati!

Behandlingen utfördes av Anna-Lena Torstensson i Stockholm. | Botade/lindrade: Reumastism, smärta, svullnad | Förbättrade: Rörlighet

10 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Omdöme 2

Skönt

Blev rekommenderad osteopati, har reumatism och atros. Det var lång väntetid i Linköping så jag sökte på nätet och hittade en ny i Norrköping. Fick en tid snabbt och blev smärtfri, har i natt sovit helt för första gången på 20 år.

Behandlingen utfördes av Stjärnborgs Osteopati & Pilates i Norrköping. | Botade/lindrade: Smärta | Förbättrade: Gång och handfunktion.

10 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


Omdöme 3

Osteopati är fantastiskt

Osteopaten är helt fantastisk på att korrigera upp kroppen och eventuell obalans. Jag är f d elitidrottare som tävlat för svenska landslaget. P g a oerhört mycket träning och därmed mycket belastning på kroppen har jag haft en del problem med b l a bäcken och ryggrad. Då jag bott i ett flertal olika städer har jag testat flera olika osteopater, även om alla med certifiering är mycket välutbildade skiljer deras metoder åt en del.

Klart bäst av alla är Friskhuset i Linköping! Även om väntetiden kan vara lite lång är det väl värt att vänta då resultaten för min del varit fantastiska (även för familj, vänner och bekanta) ... utan de behandlingarna hade jag inte kunnat träna så hårt och därmed presterat så bra som jag kunnat. Ett ont knä (kunde inte springa på 1 år, efter en behandling var jag i löpskorna igen), en ond axel och rygg samt en roterad höft är antingen helt bortblåsta eller inom »kontroll«.

Behandlingen utfördes av Ousmane Bangoura, Friskhuset i Linköping. | Botade/lindrade: Bl.a. Knä, höft, axel

8 år sedan | Ändra/Ta bort | Oseriös


För att hitta någon som utför behandlingen i ditt område − sök på »Osteopati« i någon av telefonkatalogtjänsterna.Om du prövar den här metoden, kom tillbaka hit efteråt och berätta om den hjälper eller inte. Har du redan erfarenhet av den, klicka på knappen! Andra vill veta vad du tycker.

Jag har prövat metoden

Ingen har kommenterat än


Alla behandlingar Kommentera

Alternativ

Jag har byggt botad.se för att det behövs en plats som samlar alternativen till traditionell sjukvård. En plats där alla kan dela med sig av kunskap och erfarenheter.

Jag driver botad.se ideellt på min fritid. Den är helt oberoende av annonsörer och andra kommersiella intressen. Om du blir frisk av något här är det du som vinner på det, ingen annan. Vill du stödja det arbetet är jag väldigt tacksam.

Botad.se kan hjälpa fler om du berättar om den, tipsar dina vänner eller länkar hit.

Genvägar

huvudvärk migrän mage stress oro spänningar tarm psoriasis ångest eksem rygg allergi förstoppning leder parasiter massage fysisk lever frekvenser astma matsmältning knä perfect frekvens yrsel pms musklerna matsmältningen händerna depression akupressur andningen ryggen nacken ilska muskler trötthet tennisarmbåge psykisk
Längst ned på sidan.

Alternativa behandlingar och egenvård är ett komplement till den vanliga sjukvården − inte en ersättning. Om du undrar något, titta i Svar innan du kontaktar mig.

/Jens, botad.se

Botad.se på Facebook och Twitter.
Dela/rekommendera botad.se direkt.

Botad.se fungerar än så länge bäst på en vanlig dator med webbläsarna Firefox, Chrome eller Safari.